fbpx

Målinriktad digital marknadsstrateg

För ett par månader sedan tog jag beslutet att fördjupa mig inom digital marknadsföring. Jag började studera webbanalys och konverteringsoptimering på IHM. Inte helt oväntat gav det mig mersmak på digitala verktyg inom marknadsföring. Jag ville lära mig mer, få grepp om helheten för att gå in i en framtida anställning som experten, som digital marknadsförare. Mitt mål är att hjälpa företag och deras varumärke att växa online.

Nästa kliv tog jag mot Nackademin och utbildningen Digital marknadsstrateg. Snart halvvägs in i utbildningen är jag säker på att jag valt rätt.

Mina tidigare kunskaper från bland annat rollen som digital marknadskommunikatör ger mig förståelse för helheten. Kurserna ger mig komplett kunskap i att skapa och implementera digitala marknadsstrategier, analysera och inte minst följa upp mot tydliga uppsatta mål. För att öka brand awareness online och digitala närvaron.

Parallellt med utbildningen valde jag att även påbörja en deltidspraktik för att omsätta kunskaperna i realtid på ett företags i rollen som Digital marketer på deras marknadsavdelning. Läs mer om min praktik i min blogg.

Bakgrund som projektledare och digital marknadskommunikatör

Jag är generalist defenierad. Med bakgrund som projektledare och digital marknadskommunikatör ser jag helheten i projekt.

Ibland får jag frågan om jag föredrar att arbeta kreativt eller analytiskt. Jag svarar varför inte båda? Därför har jag fastnat extra mycket för området Content marketing, SEO och analys. För mig betyder det att jag är kreativ i mitt arbete med textproduktion, bildspråk och layout men även analytisk i min uppföljning av resultat. Att anpassa content, som ger relevans och värde för kunden och att sedan mäta sina kommunikatonsinsatser för att optimera konverteringsgraden, är för mig en optimal kombination av kreativitet och analys. Det som motiverar mig är när jag ser resultat av mina digitala marknadsföringsinsatser. Det är då jag vet att jag har producerat content av värde.